10
Ιον.
11

Το διάβασμα της σκέψης

Νευροβιολόγοι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανέπτυξαν μια μέθοδο με την οποία μπορούν να παρακολουθούν τον τρόπο σκέψης του εγκεφάλου. Η ομάδα των ερευνητών τοποθέτησε 14 εθελοντές σε ένα μαγνητικό τομογράφο και τους ανέθεσε τέσσερις διαφορετικές εργασίες. Οι εθελοντές έπρεπε να περιγράψουν τις εμπειρίες τους, που θα μπορούσαν να είναι μια μελωδία που φαντάστηκαν, η επίλυση περίπλοκων μαθηματικών υπολογισμών ή απλώς κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Επίσης οι ερευνητές κατέγραψαν τα πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας με βάση τα εγκεφαλογραφήματα που έλαβαν.

Στη συνέχεια ανέθεσαν τις ίδιες τέσσερις εργασίες σε δέκα διαφορετικούς εθελοντές. Οι ερευνητές μπορούσαν με βάση τα προηγούμενα εγκεφαλογραφήματα να αναγνωρίσουν τι ακριβώς σκεφτόταν καθένας από τους συμμετέχοντες. Το διάβασμα της σκέψης βασίζεται στη γνώση ότι οι διάφορες πνευματικές εργασίες συνδέονται με ένα συγκεκριμένο πρότυπο εγκεφαλικής δραστηριότητας.

(μετάφραση: clandestino)

Πρωτότυπος τίτλος: “Gedanken lesen im Kopf des anderen”. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη διαβόητη γερμανική έκδοση του περιοδικού Focus στο τεύχος από 22 ως 30 Μαΐου 2011. Το εξώφυλλο του εν λόγω τεύχους ήταν αφιερωμένο στο νέο (;) διατροφικό σκάνδαλο που απασχολεί τη Γερμανία με 31 ως τώρα επιβεβαιωμένους θανάτους με τίτλο «Πόσο ανθυγιεινό είναι το «υγιεινό φαγητό»;».


0 Σχόλια to “Το διάβασμα της σκέψης”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε


Αρχείο δημοσιεύσεων

indiego

Sternenwandler

MG_LOGO_2021

Ακούστε το βίντεο κλαμπ The Podcast

Το Lagrimas de oro στο Mixcloud

Το ραδιόφωνο του Lagrimas de oro

Το αρχείο της Blogovision 2012

Το αρχείο της Blogovision 2013