25
Ιολ.
13

Letras españolas: Ο ήχος της κορυφής

Τα Letras españolas, παρότι αποχαιρέτησαν, θα επιστρέφουν όποτε έχουν να μοιραστούν κάποια όμορφη εικόνα, μελωδία ή σκέψη. Ξεκίνημα σε αυτό το απρογραμμάτιστο ξαναντάμωμα, που τελικά δεν άργησε πολύ, με ένα από τα διαμάντια που ανακάλυψε και μοιράστηκε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Viajero. Η μουσική επιλογή και τα λόγια είναι δικά του.

1790: Ο Γερμανός φιλόσοφος Immanuel Kant αναφέρει πως υπάρχουν πράγματα που ποτέ δε θα γνωρίσουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι αληθινά. «Πράγματα» όπως ο κόσμος, ο Θεός και η αθανασία της ψυχής…

Δυο αιώνες αργότερα, στο Königsberg, την πόλη που έζησε ο Kant, ίσως και στον ίδιο δρόμο που φιλοσοφούσε, γεννιέται μια γυναίκα με το ίδιο επίθετο, που έδωσε το όνομα της σε μια μπάντα από την Βαρκελώνη. Το 1939 η μοίρα τη φέρνει στην πατρίδα του Gaudí, όπου αλλάζει το όνομα της σε Manuela που πάντα της άρεσε και βγάζει τη φωτογραφία που έγινε εξώφυλλο στο δίσκο.

manuela-kant

Οι Aina, Longa, Alba, Nat και Aimar, οι κοπέλες που βρίσκονται πίσω από το όνομα της μπάντας, δε γνώρισαν ποτέ την Manuela Kant, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρξε.

Τα στοιχεία προέρχονται από το βιογραφικό σημείωμα της μπάντας στη σελίδα της στο facebook.


0 Σχόλια to “Letras españolas: Ο ήχος της κορυφής”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε


Αρχείο δημοσιεύσεων

indiego

Sternenwandler

MG_LOGO_2021

Ακούστε το βίντεο κλαμπ The Podcast

Το Lagrimas de oro στο Mixcloud

Το ραδιόφωνο του Lagrimas de oro

Το αρχείο της Blogovision 2012

Το αρχείο της Blogovision 2013